Ce tip de parchet alegi pentru casa ta?

Nu știi ce tip de parchet să alegi? Top 2 soluții de la Pinum potrivite pentru toate spațiile

16 iulie 2024

Încă de la primii pași într-un spațiu, îți poți face o impresie despre cât de primitor este sau cât accent pun proprietarii săi pe calitate. Unul dintre elementele care contribuie la această percepție este parchetul, care are un rol foarte important în conturarea impresiei de căldură, confort și eleganță în orice locuință sau în orice spațiu comercial. Alegerea unui tip de parchet adecvat poate influența semnificativ această percepție.

La Pinum, așa cum ne știi și cum am obișnuit, ne dorim să-ți oferim cele mai bune soluții de utilare a spațiilor, astfel că și în ceea ce privește parchetul îți punem la dispoziție produse moderne, realizate prin tehnologii de ultimă generație și cu exigență sporită în ceea ce privește calitatea. Toate aceste lucruri se reflectă în modele de parchet care îți oferă numeroase beneficii: stabilitate, siguranță, aspect impecabil, o atmosferă primitoare și relaxantă, dar și o întreținere ușoară.

Te invităm să descoperi tipurile de parchet Pinum din care poți alege în funcție de: tipul spațiului, destinația acestuia, design sau chiar de atmosfera pe care vrei să o creezi.

1. Ce tip de parchet stratificat găsești la Pinum?

Parchetul stratificat reprezintă o alegere ideală pentru toți cei care vor să combine estetica rafinată a lemnului natural cu avantajele tehnologiei moderne. Beneficiul cel mai important al acestui tip de parchet ar fi că oferă o stabilitate superioară față de parchetul masiv, datorită construcției sale multistrat.

Parchetul stratificat este realizat prin suprapunerea perpendiculară a straturilor, pentru un plus de stabilitate, stratul superior fiind unul realizat dintr-un material rezistent la uzură, care permite șlefuirea repetată, pentru a menține aspectul proaspăt și special al lemnului pe termen lung.

Acest tip de parchet are un grad ridicat de izolare termică, este mai rezistent odată cu trecerea timpului și în fața uzurii și se instalează ușor. În colecția Pinum vei găsi parchet stratificat ce provine de la doi producători de top, cunoscuți în Europa și în lume:

Parchet stratificat Haro – calitate germană și rezistență deosebită

Tip de parchet stratificat de la Haro
Tip de parchet stratificat de la Haro

Haro este lider în producția de parchet din Germania. Parchetul stratificat Haro este confecționat din esențe precum stejar sau fag, care sunt rezistente și au o eleganță naturală aparte. Fagul se remarcă printr-o culoare uniformă și nuanțe calde, fiind o soluție excelentă pentru spațiile moderne și luminoase. Stejarul este recunoscut pentru duritatea și rezistența sa, oferind un aspect clasic și cu o textură distinctivă. Ambele tipuri de lemn sunt perfecte în parchetul stratificat, oferind stabilitate și longevitate și permițând șlefuirea și întreținerea ușoară.

Parchet stratificat Berti – tradiție meșteșugărească italiană la rang de artă

Pardoseli Berti
Tip parchet stratificat de la Berti

Berti este un nume cu rezonanță în Italia, având o tradiție de circa un secol în prelucrarea pardoselilor de lemn. Brandul s-a făcut remarcat prin pardoselile ca o operă de artă, prin care este scos în evidență rafinamentul natural al lemnului, respectând excelența și tradiția meșteșugărească italiană. Parchetul Berti se distinge prin varietatea de stiluri, de la modelele geometrice inspirate de vilele venețiene, la pardoselile inovatoare încrustate. Producătorul a adoptat tehnologia tăierii cu laser încă din 1988 și a produs pardoseli care au ajuns în locații prestigioase, precum Palatul Kremlin sau Castelul Windsor. Noua colecție de plăci încrustate a brandului a fost prezentată în 2019, la Hanovra, remarcându-se prin modelele cu un aspect fresh și inovator, pentru interioare elegante și stilate.

2. Ce tip de parchet SPC găsești la Pinum?

Parchetul SPC (Stone Plastic Composite) este un tip practic de parchet, 100% impermeabil și rezistent la trafic. Este fabricat din pulbere de piatră, de obicei calcar, cu polimeri, rezultând un material durabil și rigid, cu rezistență superioară la apă, stabilitate și durabilitate, în comparație cu alte tipuri de pardoseli, cum ar fi cele laminate. Din aceste motive, parchetul SPC este o opțiune populară pentru încălzirea în pardoseală, dar și pentru zonele cu trafic intens, cum ar fi: bucătăriile, holurile sau spațiile comerciale.

Pardoselile SPC sunt de asemenea recunoscute pentru absorbția eficientă a sunetului, contribuind la un mediu liniștit și plăcut, de care este nevoie atât acasă, cât și în birouri. Dispunem de două tipuri de pardoseli SPC Pinum, ambele având plăcile alcătuite din 5 straturi, cel de deasupra fiind o peliculă de protecție UV:

Parchet SPC colecția Premium 3D – un parchet versatil și cu proprietăți deosebite

Pardoseală SPC Pinum PREMIUM 3D, tip DP 809
Pardoseală SPC Pinum PREMIUM 3D, tip DP 809

În această colecție se află parchet cu o grosime de 6 mm și design în relief, fiind potrivit atât pentru spațiile rezidențiale, cât și pentru cele comerciale. Acest tip de parchet este excelent pentru încălzirea prin pardoseală, este 100% impermeabil și are o durată de viață de minimum 20 de ani. Premium 3D este un parchet foarte ușor de întreținut, ușor de curățat, rezistent la foc și la zgârieturi. În plus, are și proprietăți antistatice și antibacteriene. Este disponibil în mai multe finisaje, tip scândură sau tip Herringbone.

Parchet SPC colecția Legno – cu un excelent raport calitate-preț pentru dezvoltările imobiliare.

Pardoseală SPC Pinum LEGNO, tip LP 706
Pardoseală SPC Pinum LEGNO, tip LP 706

Și acest tip de parchet are o grosime de 6 mm și un excelent raport calitate-preț, fiind o opțiune de top pentru dezvoltatorii imobiliari. Deși are o durată de viață puțin mai mică față de SPC Premium 3D, se pretează și el pentru încălzirea în pardoseală și este impermeabil și rezistent la zgârieturi. Un avantaj important al său, pentru proprietarii de animale, este că este un tip de parchet pet-friendly. Acest lucru înseamnă că parchetul rezistă bine la zgârieturile animalelor, este ușor de curățat, antibacterian și antistatic. Și parchetul din colecția Legno este disponibil în numeroase finisaje, de tip scândură sau Herringbone, în nuanțe mai deschise sau mai închise.

Fiecare tip de parchet de la Pinum are caracteristicile și beneficiile sale, astfel că pentru a-l alege pe cel potrivit trebuie să ții cont de preferințele personale și de necesitățile legate de: cât de tranzitat este spațiul respectiv, dacă ai sau nu încălzire prin pardoseală, dacă ai animale, dacă îți dorești o pardoseală din lemn natural sau una cu aspect similar lemnului, dar impermeabilă și cu rezistență la impact.

Alege parchetul de la Pinum, pentru un spațiu confortabil, modern și cu personalitate!

Distribuie articolul